Ziekte als geschenk

Waarom ben ik ziek?
Waarom heb ik dat ongeluk gehad?
Waar komen mijn klachten vandaan?
Waarom staat mijn leven op zijn kop of juist helemaal stil hierdoor?
Waarom? Waarom?

Deze gedachtencirkels kunnen je nog meer uitputten dan je misschien al bent. De waarom-vraag is een vraag waardoor we hopen controle en grip te krijgen op wat ons overkomt. Deze vraag haalt je vaak juist UIT je lichaam en IN je hoofd. En in je hoofd zul je geen antwoorden vinden.

Toch is het een zinvolle vraag, want zoals ik het zie, gaat aan iedere lichamelijke klacht een hele zielsgeschiedenis vooraf. Als iets zich fysiek uit, is dat het ultieme signaal van jouw ziel om je wakker te schudden waar je eerder de subtielere signalen niet kon of wilde voelen.

Jouw lichaam is je huis, je voertuig in dit leven. Het communiceert met je over je welbevinden op alle lagen: fysiek, emotioneel, psychisch, spiritueel. Wat heeft het je te vertellen? Welke levenslessen mag je gaan leren? Alleen al je intentie om je open te stellen voor wat je lijf je wil vertellen, zonder dat er al antwoorden komen, geeft meer rust in je systeem. Het is een hele belangrijke eerste stap. Je zegt daarmee JA tegen je eigen wijsheid.

Wat ik voor je kan betekenen, is je helpen de signalen van je lichaam te herkennen en vertalen. Daarnaast kan ik je begeleiden om deze levenslessen te integreren in je leven. Ook kun je energetische heling ontvangen, zodat je op kunt laden en oude ballast los kunt laten waar je niets meer mee hoeft. Dit zal je helpen om makkelijker contact te maken met je lijf en het in liefde te accepteren. 

Je zult zien dat je weer van je lichaam gaat houden, dat je het weer gaat liefhebben en waarderen voor wat het je laat voelen. Je klacht wordt een geschenk. Een geschenk van jouw lichaam aan jouw ziel om te groeien en te transformeren.

Er zijn verschillende trajecten mogelijk. Alles gaat in afstemming met jou en wat je aan kunt en wilt. Ik kan ook naar je toe komen. 

We zullen eerst vrijblijvend via (beeld)bellen contact hebben om te verkennen wat jij nodig hebt en wilt. Op basis daarvan zal ik je 1 of meerdere voorstellen doen voor een traject.

~~~

Janneke heeft mij begeleid tijdens mijn borstkanker traject. Ze heeft mij op mijn highs en lows een veilige bedding gegeven om keuzes te maken die voor mij passend waren. Ze is een open, liefdevolle en eerlijke spiegel voor mij geweest.
Ik ben enorm dankbaar voor haar steun en begeleiding. Het was fijn haar naast mij te voelen in het pittige borstkanker traject.
Minke den Hollander

~~~